Recept

Salát ze slávek s medem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 40660
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule červená
1 ks Citrony
1 kg Mušle slávky
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
300 g Rajčata
50 g Rukola
50 g Salát ledový
2 l Voda pitná
Dresink
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej chilli
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 983kJ
4% Sacharidy 16 g
11% Tuky 8 g
33% Sodík 654 mg
42% Bílkoviny 24 g

Salát ze slávek s medem postup přípravy receptu:

1

Slávky rozmrazíme, umyjeme a vložíme do hrnce s vařící vodou na 7 minut. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, vyloupneme je z mušlí. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme drobně nasekanou cibuli, rozpůlená rajčata, orestujeme, vsypeme slávky a restujeme do změknutí.

2

Na talíř položíme listy ledového salátu, naaranžujeme slávky s rajčaty, přidáme rozpůlené listy rukoly, nakonec vše zalijeme dresinkem a podáváme.

3

Dresink: Vejce rozklepneme, žloutky odložíme stranou, bílky do misky, vidličkou rozšleháme do husté pěny, přidáme med, chilli olej, vymačkanou šťávu ze 2 citrónů, podle chuti sůl, pepř, důkladně promícháme a zalijeme na talíři připravený salát. Nakonec přidáme ještě plátek citrónu.

Poznámka

Slávky podáváme teplé s opečeným pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept