Recept

Polévka miso se zeleninou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 40661
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

150 g Bambusové výhonky
5 ks Cibulka jarní
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej sezamový
5 polévková lžíce Pažitka
40 g Shiitake houby
2 polévková lžíce Sójová pasta Miso
200 g Sýr sójový - Tofu
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 108kJ
8% Sacharidy 30 g
129% Tuky 97 g
77% Sodík 2 g
23% Bílkoviny 13 g

Polévka miso se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si houby shiitake, které vložíme na nádoby se studenou vodou a necháme 30 minut máčet. Potom scedíme a houby ještě dobře propláchneme proudem studené tekoucí vody. Odstraníme nožičky hub, které by v pokrmu byly příliš tuhé, hlavičky pokrájíme na proužky o síle asi 3 milimetry.

2

Omyjeme jarní cibulky, nakrájíme na tenká kolečka. Oškrábeme mrkev a pokrájíme na tenké proužky (můžeme krájet i pomocí škrabky). Bambusové výhonky krájíme na tenké plátky o tloušťce cca 2 milimetry a rozměrech přibližně 1 x 2 centimetry.

3

Připravíme wok, vlijeme olej, rozpálíme, nasypeme na něj pokrájenou zeleninu (mrkev, bambusové výhonky, cibulky) a zprudka opečeme. Potom zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit 10 minut. Tofu nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 1 centimetr, nasypeme je do polévky. Potom přidáme ještě pastu miso a promícháme. Polévku rozdělenou do talířů na ozdobu posypeme nasekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept