Jednoduchý recept

Polévka zeleninová s rýží

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 40664

Ingredience

400 g Chřest zelený
2 ks Cibulka jarní
250 g Hrachové lusky
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej sezamový
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Rýže celozrnná sypaná natural
1 špetka Sůl
900 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 146kJ
41% Sacharidy 147 g
247% Tuky 185 g
56% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Polévka zeleninová s rýží postup přípravy receptu:

1

Omyté jarní cibulky pokrájíme. Ze světlé spodní cibulovité části nakrájíme tenké proužky, zelenou nať naporcujeme na kroužky o tloušťce cca 3 milimetry. Škrabkou oškrábeme mrkev a pokrájíme ji na cca 2 milimetry tlusté proužky. Zelený chřest omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky dlouhé cca 1,5 - 2 centimetry. Také cukrové lusky opláchneme proudem vody a nakrájíme na kousky stejné velikosti.

2

Připravíme wok, do něhož vlijeme dvě polévkové lžíce oleje a rozehřejeme. Vsypeme veškerou pokrájenou zeleninu kromě kroužků z nati jarní cibulky. Za stálého míchání opékáme cca 4 minuty. Poté osolíme a opepříme.

3

Do woku vlijeme zeleninový vývar a přisypeme den předem uvařenou celozrnnou rýži. Jakmile polévku přivedeme k varu, odstavíme ji a podáváme. Navrch posypeme kroužky z cibulové nati.

Poznámka

Specialitou tohoto receptu je použití cukrových lusků, které se mohou na rozdíl od hrášku jíst i s luskem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept