Recept

Rebarborový koláč s jahodami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 40665

Ingredience

150 g Cukr krupice
400 g Jahody zahradní
45 g Mouka kukuřičná
750 g Reveň (Rebarbora)
10 g Skořice celá
Těsto
175 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 g Máslo čerstvé
3 g Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 403kJ
15% Sacharidy 55 g
15% Tuky 11 g
9% Sodík 171 mg
8% Bílkoviny 5 g

Rebarborový koláč s jahodami postup přípravy receptu:

1

K mouce přidáme máslo, špetku soli a s vodou vypracujeme hladké těsto.

2

Zatím smícháme cukr s kukuřičnou moukou, nakrájenou rebarborou, skořicí a kousky jahod. Necháme marinovat 15 - 20 minut.

3

Na lehce pomoučněném válu rozdělíme těsto na poloviny, jednu půlku rozválíme, aby pokryla dno a stěny formy.

4

Odstraníme skořici, ovocnou směs vložíme do těsta ve formě.

5

Druhou půlku těsta rozválíme na stejnou velikost jako první. Okolo okraje odřízneme 1 cm široký pruh.

6

Zbytek těsta rozkrájíme na proužky o šířce 1 cm, na povrchu koláče z nich vytvoříme mřížku. Konce navlhčíme vodou a přilepíme na ně dlouhý pruh těsta kolem okraje. Posypeme 1 - 2 polévkovými lžícemi sypkého cukru.

7

Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C, pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 30 - 40 minut do růžova a do změknutí ovoce.

8

Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout.

Poznámka

Podáváme teplé nebo studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept