Góánské krevetové kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Góánské krevetové kari
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40666 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
8 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Garam masala |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
300 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 90,8mg |
Draslík | 601,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 922,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Feferony, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Hořčice, Kokos - mletý (Kopra), Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Góánské krevetové kari postup přípravy receptu:
1 | Kokos rozvaříme, smícháme s hořčicí, utřeným česnekem, ostatním kořením, nasekanými feferonkami a nakonec ochutíme solí. |
2 | Jednu cibuli nadrobno rozsekáme a na rozpáleném másle orestujeme do zlatova. Přidáme směs koření, druhou cibuli pokrájenou na kolečka, vařené krevety, směs dusíme do zhoustnutí šťávy. Poté dochutíme citronem a podáváme. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.