Srnčí plátky v zelném listu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí plátky v zelném listu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40667 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
300 g | Houby čerstvé |
20 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
300 g | Smetana zakysaná 11% |
900 g | Srnčí kýta |
10 g | Sůl |
300 ml | Víno červené |
150 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 13,1mg |
Draslík | 720,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 11%, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí plátky v zelném listu postup přípravy receptu:
1 | Z hlávky zelí vybereme zdravé listy, spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Srnčí maso nakrájíme na plátky, slaninu na drobné kostičky, houby na plátečky. |
2 | Srnčí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, houby krátce podusíme na másle a poklademe na plátky masa. Zabalíme do zelných listů, zpevníme párátky nebo provázkem. V pánvi rozškvaříme slaninu, vložíme zelné závitky, krátce orestujeme, podlijeme červeným vínem a podusíme. Nakonec přilijeme smetanu, dochutíme a dodusíme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. |
Poznámka
Podáváme teplé.