Jednoduchý recept

Bengálské krevetové kari

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40669
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 kávová lžička Kari koření
300 g Krevety tygří - loupané
100 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
81,5 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 690kJ
5% Sacharidy 19 g
7% Tuky 6 g
14% Sodík 288 mg
38% Bílkoviny 21 g

Bengálské krevetové kari postup přípravy receptu:

1

Vařené krevety rozemeleme, smícháme s kořením, solí a nadrobno nasekanou petrželkou.

2

Ze směsi vytvoříme malé kuličky, namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme strouhankou a smažíme na rozpáleném oleji. Hotové dochutíme šťávou vymačkanou z citronu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s bramborovou přílohou a jogurtem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept