Jednoduchý recept

Krevety dušené na lilku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40670
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
0,5 kávová lžička Cukr moučkový
1 ks Feferony
0,3 kávová lžička Hřebíček
0,5 kávová lžička Kmín drcený
250 g Krevety tygří - loupané
250 g Lilek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 456kJ
2% Sacharidy 7 g
10% Tuky 7 g
5% Sodík 110 mg
27% Bílkoviny 15 g

Krevety dušené na lilku postup přípravy receptu:

1

Kmín osmahneme na rozpáleném másle společně s bobkovým listem a nasekanou feferonkou. Vmícháme ostatní koření, krátce orestujeme.

2

Poté vložíme předvařené krevety, lilek pokrájený na kostky, přilijeme smetanu, ochutíme solí, cukrem a přibližně 5 minut podusíme. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept