Recept

Krémová polévka ze slávek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40671
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
500 g Mušle slávky
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Smetana na vaření
1 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
0,5 l Vývar rybí
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 889kJ
13% Sacharidy 46 g
53% Tuky 40 g
48% Sodík 963 mg
43% Bílkoviny 24 g

Krémová polévka ze slávek postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Slávky opláchneme, vložíme do vařící vody přibližně na 5 minut, uvařené scedíme, necháme vychladnout a vyndáme je z mušlí.

2

V hrnci roztopíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, všechny suroviny orestujeme, zalijeme vínem, povaříme do vypaření vína, osolíme, opepříme, vlijeme vývar, povaříme, zalijeme smetanou, za stálého míchání přivedeme k varu a horkou polévku mixérem rozmixujeme. Do rozmixované polévky přimícháme drobně nasekanou petrželku.

3

Polévku porcujeme na hluboké talíře, vedle do malé misky přidáme krutony.

4

Krajíce chleba nakrájíme na kostky, v pánvi rozpálíme olej a na něm kostky chleba opečeme, tak připravíme krutony do polévky.

Poznámka

Polévku servírujeme jako teplý předkrm, přizdobit ji můžeme i lžící smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept