Jednoduchý recept

Srnčí kýta na houbách

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 40673
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
100 g Celer bulvový
120 g Cibule
3 ml Citronová šťáva
300 g Houby čerstvé
250 ml Hovězí vývar základní
3 g Jalovec
600 g Knedlík kynutý
30 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
30 ml Olej rostlinný
3 g Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
80 g Slanina vepřová
300 ml Smetana 12% (konzumní)
800 g Srnčí kýta
10 g Sůl
300 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 096kJ
18% Sacharidy 65 g
84% Tuky 63 g
49% Sodík 974 mg
99% Bílkoviny 56 g

Srnčí kýta na houbách postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, očištěnou mrkev petržel a celer nastrouháme nahrubo, slaninu pokrájíme na menší hranolky.

2

Srnčí maso vcelku prošpikujeme slaninou, zbytek slaniny nasypeme do hrnce, přilijeme trochu oleje, osmahneme, přidáme maso, osmažíme ze všech stran, maso vyndáme. Na tuk v hrnci nasypeme cibuli, houby, zpěníme, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Vrátíme maso do hrnce, podlijeme vínem, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, jalovcem, osolíme a maso podusíme. Až se víno částečně odpaří, přilijeme vývar, mouku rozmícháme ve smetaně a přidáme k masu. Promícháme, zakápneme citronovou šťávou, dovaříme. Maso nakrájíme na porce a vyjmeme koření.

3

Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept