Srnčí kýta na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta na houbách
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 40673 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
120 g | Cibule |
3 ml | Citronová šťáva |
300 g | Houby čerstvé |
250 ml | Hovězí vývar základní |
3 g | Jalovec |
600 g | Knedlík kynutý |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
30 ml | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
80 g | Slanina vepřová |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
800 g | Srnčí kýta |
10 g | Sůl |
300 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 530,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jalovec, Knedlík kynutý, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní), Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kýta na houbách postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, očištěnou mrkev petržel a celer nastrouháme nahrubo, slaninu pokrájíme na menší hranolky. |
2 | Srnčí maso vcelku prošpikujeme slaninou, zbytek slaniny nasypeme do hrnce, přilijeme trochu oleje, osmahneme, přidáme maso, osmažíme ze všech stran, maso vyndáme. Na tuk v hrnci nasypeme cibuli, houby, zpěníme, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Vrátíme maso do hrnce, podlijeme vínem, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, jalovcem, osolíme a maso podusíme. Až se víno částečně odpaří, přilijeme vývar, mouku rozmícháme ve smetaně a přidáme k masu. Promícháme, zakápneme citronovou šťávou, dovaříme. Maso nakrájíme na porce a vyjmeme koření. |
3 | Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky. |
Poznámka
Podáváme teplé.