Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40675
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

60 g Cukr třtinový
4 ks Jablka
5 g Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
Těsto
90 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Sůl
90 g Tuk
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 776 kcal
Kilojoule 3 247kJ
25% Sacharidy 89 g
58% Tuky 44 g
18% Sodík 351 mg
17% Bílkoviny 10 g

Zlatá jablka postup přípravy receptu:

1

K mouce přidáme špetku soli, oba druhy tuků, s vodou vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme přibližně 30 minut vychladit.

2

Poté těsto rozdělíme na 4 díly, každý kousek vyválíme na lehce pomoučeném válu na kruh o průměru 18 cm, který vyřízneme. Odkrojky schováme. Do každého kruhu vložíme oloupané jablko, které naplníme cukrem se skořicí, zabalíme. Okraje spojíme pomocí vody. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 30 - 40 minut v troubě předehřáté na 200 °C do zlatova.

Poznámka

Podáváme horká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept