Zlatá jablka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zlatá jablka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40675 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
60 g | Cukr třtinový |
4 ks | Jablka |
5 g | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Těsto | |
---|---|
90 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Sůl |
90 g | Tuk |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 109,7mg |
Draslík | 258,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Jablka, Skořice mletá, Vejce slepičí, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zlatá jablka postup přípravy receptu:
1 | K mouce přidáme špetku soli, oba druhy tuků, s vodou vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme přibližně 30 minut vychladit. |
2 | Poté těsto rozdělíme na 4 díly, každý kousek vyválíme na lehce pomoučeném válu na kruh o průměru 18 cm, který vyřízneme. Odkrojky schováme. Do každého kruhu vložíme oloupané jablko, které naplníme cukrem se skořicí, zabalíme. Okraje spojíme pomocí vody. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 30 - 40 minut v troubě předehřáté na 200 °C do zlatova. |
Poznámka
Podáváme horká.