Jednoduchý recept

Jelení kýta na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 40681
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
100 g Celer bulvový
120 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
3 g Jalovec
1000 g Jelení kýta
600 g Knedlík kynutý
30 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
40 ml Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
50 g Slanina vepřová
400 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 255kJ
18% Sacharidy 63 g
34% Tuky 26 g
88% Sodík 2 g
113% Bílkoviny 63 g

Jelení kýta na smetaně postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na menší hranolky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.

2

Jelení maso prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, vložíme do hrnce s rozpáleným olejem, osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme z hrnce, na olej nasypeme cibuli se zeleninou, orestujeme, vrátíme do hrnce maso, podlijeme vývarem, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, jalovcem a podusíme. Až se vývar částečně odpaří, přilijeme víno, ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme do hrnce. Vaříme, dokud maso nezměkne.

3

Měkké maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept