Šinsolló s masovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 253 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šinsolló s masovými knedlíčky
Celkový čas: | 253 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 180 minut |
Doba vaření: | 73 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 40682 |
Ingredience
30 g | Hlemýždi |
200 g | Hovězí maso dušené |
50 g | Hovězí maso zadní |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Mrkev kořen |
65 g | Olej stolní |
10 g | Ořechy vlašské |
35 g | Oříšky piniové |
1,3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Ředkev |
20 g | Řeřicha |
10 g | Shiitake houby |
4 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
1.omáčka | |
---|---|
1,4 g | Česnek |
2,3 g | Cibulka jarní |
100 g | Hovězí maso zadní |
4 ml | Omáčka sójová |
6 g | Sůl |
20 g | Sýr sójový - Tofu |
2.omáčka | |
1,4 g | Česnek |
2,3 g | Cibulka jarní |
30 g | Dršťky vařené |
50 g | Filé rybí |
8 g | Ginkgo |
100 ml | Mléko polotučné |
21 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ml | Olej sezamový |
3 ml | Omáčka sójová |
1,3 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sezam - semena |
4 g | Sůl |
Šinsolló s masovými knedlíčky | |
200 balení | Hovězí kližka |
200 g | Játra hovězí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 469,1mg |
Draslík | 442,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Ořechy vlašské, Oříšky piniové, Ředkev, Řeřicha, Shiitake houby, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Cibulka jarní, Sůl, Česnek, Cibulka jarní, Dršťky vařené, Olej sezamový, Sezam - semena, Sůl, Játra hovězí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlemýždi, Hovězí maso dušené, Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Hovězí maso zadní, Omáčka sójová, Sýr sójový - Tofu, Filé rybí, Ginkgo, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Hovězí kližka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šinsolló s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso přivedeme v hrnci s vodou k varu a na mírném ohni vaříme 20 minut. Poté přidáme do vývaru očištěnou ředkev a vaříme dalších 20 minut. Když je maso a ředkev měkká, vývar přecedíme přes utěrku a maso i ředkev nakrájíme na stejně velké proužky, ředkev ochutíme první kořenící omáčkou. Poté kousky masa ochutíme z 2/3 druhou kořenící omáčkou. |
2 | Kořenící omáčka: Rybí filé ochutíme solí a na 10 minut ho ponoříme do mléka, abychom maso zbavili rybího zápachu. Potom plátky rybího masa nakrájíme na nudličky, které obalíme v mouce a orestujeme je na oleji. Nakrájený plod Ginko, dršťky a játra ochutíme solí a pepřem. Lžíci mouky s vejcem smícháme do těstíčka, ve kterém obalíme dršťky, játra a kousky plodu Ginko usmažíme na oleji. Namočené mořské šneky, houby, mrkev a očištěné, spařené a nakrájené ořechy orestujeme zprudka na oleji. |
3 | Na pánvi v oleji necháme ztuhnout vejce vcelku a nakrájíme ho na nudličky na ozdobu. |
4 | Okořeněné hovězí maso naaranžujeme do servírovací mísy, obložíme ho připravenými přísadami a na konec rozložíme knedlíčky, zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a na rozpáleném dřevěném uhlí vaříme 3 minuty. Pokrm podáváme horký. |
5 | Knedlíčky: Sýr Tofu rozmačkáme a smícháme s mletým hovězím masem, tuto směs dochutíme zbytkem druhé omáčky. Z této směsi utvoříme knedlíčky velké asi 1 cm. |
6 | Knedlíčky obalíme ve vejci, ve kterém jsme rozmíchali mouku, a usmažíme je. |
7 | Omeleta na ozdobu: Řeřichu očistíme, nakrájíme nadrobno, smícháme ji s moukou a rozšlehaným vejcem a z této směsi usmažíme omeletu, kterou nakrájíme na proužky, asi 1,5 cm. |