Jednoduchý recept

Dančí guláš

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40689
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory
4 stroužek Česnek
180 g Cibule
900 g Dančí maso
1000 ml Hovězí vývar základní
3 g Jalovec
4 g Majoránka
25 g Mouka pšeničná hladká
50 ml Olej rostlinný
80 g Paprika červená
15 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 606kJ
7% Sacharidy 25 g
17% Tuky 13 g
59% Sodík 1 g
76% Bílkoviny 43 g

Dančí guláš postup přípravy receptu:

1

Dančí přední maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, brambory očistíme, omyjeme a rozkrájíme na plátky, papriku bez jádřinců na proužky.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, necháme rozpustit, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, přidáme rajčata, prolisovaný česnek, papriky, podlijeme vývarem, okořeníme jalovcem, majoránkou, povaříme, patnáct minut před koncem vaření přidáme brambory a dovaříme.

3

Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept