Dančí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dančí guláš
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40689 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
900 g | Dančí maso |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
3 g | Jalovec |
4 g | Majoránka |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej rostlinný |
80 g | Paprika červená |
15 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Dančí maso, Hovězí vývar základní, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dančí guláš postup přípravy receptu:
1 | Dančí přední maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, brambory očistíme, omyjeme a rozkrájíme na plátky, papriku bez jádřinců na proužky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, necháme rozpustit, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, přidáme rajčata, prolisovaný česnek, papriky, podlijeme vývarem, okořeníme jalovcem, majoránkou, povaříme, patnáct minut před koncem vaření přidáme brambory a dovaříme. |
3 | Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. |
Poznámka
Servírujeme teplé.