Jednoduchý recept

Vepřový guláš s houbami

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40691
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené
10 stroužek Česnek
500 g Cibule
3 g Feferony
250 g Houby čerstvé
4 g Kmín celý
25 g Mouka pšeničná hladká
100 ml Olej rostlinný
20 g Paprika mletá sladká
150 g Paprika zelená
3 g Pepř černý mletý
100 ml Protlak rajčatový
10 g Sůl
900 g Vepřová plec
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 725 kcal
Kilojoule 3 034kJ
12% Sacharidy 43 g
64% Tuky 48 g
50% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Vepřový guláš s houbami postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriku na proužky, houby na plátky, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme maso, mletou papriku a mleté feferonky, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě. Téměř vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, papriku, houby, česnek, kmín, podlijeme vodou a vaříme do měkka.

3

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept