Jednoduchý recept

Dušené maso z polévky

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 40692

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Houby čerstvé
500 g Hovězí maso vařené
30 g Mouka pšeničná hladká
20 g Paprika mletá sladká
4 g Pepř černý mletý
2 dl Smetana 12% (konzumní)
50 g Sádlo vepřové škvařené
8 g Sůl
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 907kJ
2% Sacharidy 8 g
19% Tuky 14 g
20% Sodík 395 mg
31% Bílkoviny 17 g

Dušené maso z polévky postup přípravy receptu:

1

Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Přidáme nakrájené houby a orestujeme. Vařené maso z vývaru pokrájíme na kostičky, přidáme k houbám a zakryté necháme pozvolna dusit 30 minut. Podléváme trochou vody vždy, když už je šťáva skoro vyvařená. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a ještě necháme povařit do zhoustnutí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept