Omeleta zapečená s Nivou a kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta zapečená s Nivou a kuřecím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40694 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Kečup |
200 g | Kuřecí maso vařené |
30 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
50 ml | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 530,4mg |
Draslík | 253,7mg |
Vláknina | 263,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta zapečená s Nivou a kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Vařené kuřecí maso nadrobno nakrájíme a krátce osmahneme na pánvi na kousku másla. Přidáme kečup a vše jen prohřejeme. |
2 | V míse rozkvedláme vejce se smetanou, moukou a solí. Z těsta upečeme na pánvi na oleji postupně 4 omelety. |
3 | Do středu každé omelety urovnáme pruh připravené náplně a přeložíme obě strany upečeného těsta ke středu. |
4 | Omelety vložíme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
5 | Můžeme podávat s tmavým pečivem a salátem z čerstvé zeleniny. |