Jednoduchý recept

Zeleninový pilaf s rýží

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40697

Ingredience

50 g Brambory
2 ks Cibule
50 g Fazole
50 g Hrášek
0,3 kávová lžička Hřebíček
0,3 kávová lžička Kardamom
100 g Květák
50 g Mrkev kořen
200 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
2 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 713kJ
17% Sacharidy 60 g
94% Tuky 71 g
7% Sodík 132 mg
15% Bílkoviny 9 g

Zeleninový pilaf s rýží postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova a vyjmeme. Poté postupně dusíme všechnu nakrájenou zeleninu i luštěniny. Hotové smícháme dohromady.

2

Rýži uvaříme v osolené vodě, přidáme k zelenině. Promícháme důkladně s kořením, osolíme a necháme dodusit ve vyhřáté troubě.

3

Hotový pilaf rozdělíme na porce, posypeme osmaženou cibulkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept