Zeleninový pilaf s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový pilaf s rýží
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 40697 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
50 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
50 g | Fazole |
50 g | Hrášek |
0,3 kávová lžička | Hřebíček |
0,3 kávová lžička | Kardamom |
100 g | Květák |
200 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
2 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 282,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hrášek, Hřebíček, Kardamom, Květák, Rýže loupaná, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový pilaf s rýží postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova a vyjmeme. Poté postupně dusíme všechnu nakrájenou zeleninu i luštěniny. Hotové smícháme dohromady. |
2 | Rýži uvaříme v osolené vodě, přidáme k zelenině. Promícháme důkladně s kořením, osolíme a necháme dodusit ve vyhřáté troubě. |
3 | Hotový pilaf rozdělíme na porce, posypeme osmaženou cibulkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.