Mátový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mátový dip
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4070 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 812kJ
30% Sacharidy 107 g
1% Tuky 0 g
13% Sodík 251 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 287,6mg |
Vláknina | 8,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Máta, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Mátový dip postup přípravy receptu:
1 | Lístky máty peprné nasekáme nadrobno. |
2 | Cukr svaříme s octem, přidáme sůl, trochu naředíme vodou a přidáme mátu. |