Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 40700

Ingredience

1 ks Humr
100 g Máslo jihočeské
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 106 kcal
Kilojoule 444kJ
0% Sacharidy 1 g
6% Tuky 5 g
13% Sodík 265 mg
25% Bílkoviny 14 g

Humr na másle postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Humra rozdělíme na části, vložíme do vroucí vody, povaříme nejdéle 10 minut. Uvařeného humra vyjmeme z hrnce, ochladíme ve studené vodě, ocas překrojíme, tvrdou schránku rozbijeme, maso oddělíme.

2

Máslo rozpálíme v pánvi, přidáme rozmarýn, na kolečka nakrájený česnek, vložíme humra, osolíme, opepříme a zprudka opečeme.

Poznámka

Humra na másle podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodná příloha jsou uvařené špagety. Talíř ozdobíme nasekanou petrželovou nati.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept