Humr na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humr na másle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40700 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Humr |
100 g | Máslo jihočeské |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 700,8mg |
---|---|
Cholesterol | 71,3mg |
Draslík | 211,2mg |
Vláknina | 114,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Humr, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo jihočeské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humr na másle postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Humra rozdělíme na části, vložíme do vroucí vody, povaříme nejdéle 10 minut. Uvařeného humra vyjmeme z hrnce, ochladíme ve studené vodě, ocas překrojíme, tvrdou schránku rozbijeme, maso oddělíme. |
2 | Máslo rozpálíme v pánvi, přidáme rozmarýn, na kolečka nakrájený česnek, vložíme humra, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. |
Poznámka
Humra na másle podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodná příloha jsou uvařené špagety. Talíř ozdobíme nasekanou petrželovou nati.