Recept

Ostrá chilli polévka se skleněnými nudlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 40702
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Chilli omáčka
2 ks Cibulka jarní
1 ks Citrony
100 g Fazole mungo
50 g Houby Shitake sušené
400 g Hovězí svíčková
1 l Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Koření pěti vůní
2 polévková lžíce Med včelí
2 ks Mrkev kořen
100 g Nudle skleněné
3 polévková lžíce Olej sójový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
10 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 779kJ
15% Sacharidy 55 g
237% Tuky 178 g
36% Sodík 722 mg
56% Bílkoviny 32 g

Ostrá chilli polévka se skleněnými nudlemi postup přípravy receptu:

1

Maso z hovězí svíčkové rozkrájíme na tenké nudličky o tloušťce maximálně 5 milimetrů. Na nudličky nakapeme sójovou omáčkou a chilli olej. Maso necháme přibližně 15 minut v pokojové teplotě marinovat. Mezitím do misky vložíme skleněné nudle a přelijeme je horkou vodou. Počkáme, až úplně změknou a potom je scedíme a necháme okapat.

2

Připravíme wok a vlijeme do něj sójový olej. Do woku nasypeme umletý zázvor a přidáme ještě jemně posekaný česnek.

3

Vložíme do pánve marinované maso a rychle opečeme. Během pečení neustále promícháváme. Potom masovou směs z woku vyndáme a uložíme do tepla.

4

Čínské houby namočíme do vody, aby změkly. Omyjeme jarní cibulky a pokrájíme je na cca 2 milimetry silné proužky. Oškrábeme mrkev a také ji nakrájíme na stejně silné proužky. Mrkev i cibuli nasypeme do woku a rychle orestujeme. Výhonky z fazolí mungo omyjeme a nakrájíme na kousky. Čínské houby vyjmeme z vody a nakrájíme na proužky. Fazole i s houbami přidáme do woku k mrkvi s cibulí, opečeme a do pánve vlijeme masový vývar. Jakmile dosáhneme bodu varu, ztlumíme plamen a postupně přidáváme chilli omáčku, med, dále ještě šťávu z jednoho citronu, rajský protlak a přisypeme koření pěti vůní. Opět zvýšíme plamen než polévka přijde k varu. Nakonec do ní vložíme změklé čínské nudle a opečené hovězí maso. Chvíli prohřejeme a teplou polévku servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept