Rybí polévka s rajčaty na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s rajčaty na víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40708 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 dl | Kečup ostrý |
300 g | Losos - filety |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
4 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 338,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Losos - filety, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s rajčaty na víně postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném másle v hrnci zesklovatíme drobně nasekanou cibuli, na kolečka pokrájený česnek, přidáme víno, povaříme, přimícháme oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, kečup, sůl, pepř, vše zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a necháme vařit přibližně 20 minut. Před dovařením přidáme do polévky pokrájeného lososa a vaříme ještě 4 minuty. Rybu bychom měli ohlídat, aby se nerozvařila. |
2 | Uvařenou polévku servírujeme na talíře, posypeme nasekaným pórkem a podáváme. |
Poznámka
Polévku servírujeme teplou.