Polévka s nudlemi a hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s nudlemi a hovězím masem
Polévka s nudlemi a hovězím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 40709 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1,5 kávová lžička | Chilli omáčka |
10 ks | Cibulka jarní |
40 g | Citronová tráva |
600 g | Hovězí libové |
1,4 l | Hovězí vývar základní |
300 g | Hrachové lusky |
50 g | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Krevetová pasta |
300 g | Nudle čínské vaječné |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
300 g | Salát ledový |
6 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
800 g | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 116g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 844,1mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Cibulka jarní, Citronová tráva, Hovězí libové, Hovězí vývar základní, Hrachové lusky, Koriandr čerstvý, Olej sezamový, Salát ledový, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevetová pasta, Nudle čínské vaječné, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s nudlemi a hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Pod proudem studené vody omyjeme hovězí maso, osušíme je a pokrájíme na nudličky silné maximálně 5 milimetrů. Cibule šalotky zbavíme slupek a pokrájíme je na drobné kostičky. Opláchneme citronovou trávu a její vnější listy, které by mohly být v pokrmu tvrdé odstraníme. Všechny stonky trávy rozkrájíme na tři kusy. |
2 | Do připraveného woku vlijeme olej, vložíme do něj nakrájené hovězí maso a krevetovou pastu. Dál vsypeme nasekanou citronovou trávu a pokrájenou šalotku, orestujeme a přelijeme telecím fondem a masovým vývarem. |
3 | Zamícháme ještě rajský protlak a chilli omáčku. Osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. Pak vyndáme citronovou trávu. |
4 | Umyjeme cukrové lusky, rozpůlíme je. Očistíme jarní cibulky, z dolní světlé části nakrájíme tenké asi 2 milimetrové proužky, z nati kroužky široké asi 3 milimetry. Listy ledového salátu pod tekoucí vodou omyjeme, vytřepeme z nich vodu a nakrájíme na proužky široké maximálně 5 milimetrů. |
5 | Opláchneme koriandr, otřepeme z něj přebytečnou vodu, jeho lístky otrháme, nasekáme nadrobno a promícháme s kroužky z cibulové natě. Odložíme směs stranou. |
6 | Ve větším hrnci uvaříme vodu a připravíme v něm nudle podle návodu uvedeném na jejich obalu. |
7 | Do polévky ve woku vložíme cibulové proužky a cukrové lusky a vaříme asi 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme ještě ledový salát, teď už ale nevaříme a necháme jenom mírně ohřát. Předem nahřejeme misky a do nich vléváme polévku. Nakonec každou misku zasypeme směsí koriandru a cibulkové natě. |