Jednoduchý recept

Vaječná omáčka na pudink

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40710

Ingredience

30 g Cukr krupice
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
600 ml Mléko polotučné
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 712kJ
4% Sacharidy 16 g
10% Tuky 7 g
3% Sodík 61 mg
18% Bílkoviny 10 g

Vaječná omáčka na pudink postup přípravy receptu:

1

Smícháme vejce, cukru a maizenu. Zahřejeme 600 ml mléka těsně pod bod k varu, následně přimícháme vejce. Za stálého míchání opatrně zahříváme do zhoustnutí. Přecedíme do studeného omáčníku, aby se dále směs nevařila, podáváme teplou nebo studenou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept