Hovězí hřbet na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí hřbet na smetaně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40711 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
500 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Kapary |
30 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mrkev kořen |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
1 ks | Rohlíky bílé |
40 g | Sádlo vepřové škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 119,5mg |
Draslík | 247,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Hovězí maso zadní, Kapary, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí hřbet na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce orestujeme. Na tento základ vložíme maso, pokrájené na kostky, osolíme, přidáme koření, obložíme rozkrájenými houbami a přilijeme ocet. Dusíme zakryté za občasného podlití přibližně 30 minut. Vyjmeme všechno koření a maso spolu s kapary umeleme na masovém strojku. |
2 | V míse namočíme rohlík, pokrájený na kostičky, do mléka, přidáme mletou směs a vejce, důkladně promícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme tenkými plátky slaniny, na ně rozložíme masovou směs, zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Mezitím v kastrolu rozmixujeme výpek se zeleninou, přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou, dochutíme a povaříme do zhoustnutí. Opečené maso vyklopíme, nakrájíme na plátky a zalijeme horkou omáčkou. |