Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 40712
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
100 g Cibule
40 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
300 g Rajčata
4 kávová lžička Sůl
40 g Sýr Parmezán
0,5 hrst Tymián čerstvý
5 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
2 l Voda pitná
400 g Žampiony čerstvé
400 g Mouka pšeničná hladká
100 g Ricotta

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 979kJ
23% Sacharidy 84 g
38% Tuky 28 g
53% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 28 g

Ravioly se žampiony postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme mouku, nytvoříme hromádku, uprostřed uděláme důlek. Do důlku přidáme 4 vejce a lžičku soli, přilijeme 1 - 2 lžíce vody, vše smícháme tak, aby vzniklo hladké těsto. Pokud je příliš tuhé, vmícháme vodu, v opačném případě přidáme mouku. Ručním mixérem mixujeme těsto přibližně 5 minut, dokud není pevné a nelepí se. Hotové těsto zabalíme do potravinové folie a necháme v ledničce odpočinout 30 minut.

2

Žampiony očistíme, nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku a cibuli oloupeme a též pokrájíme na jemno. Tymián a petrželku omyjeme a osušíme, jemně nasekáme. Na pánvi rozpálíme 20g másla, přidáme polovinu žampionů, které poté 3 minuty smažíme. Přidáme česnek a cibuli, vše smažíme další 2 - 3 minuty. Žampiony s česnekem a cibulí podlijeme 50 ml bílého vína, přidáme polovinu nasekaných bylinek a necháme 3 minuty povařit. Dochutíme solí a pepřem, odstavíme z plotny, necháme vychladnout. Celý postup opakujeme i s druhou polovinou přísad. Z odloženého vejce oddělíme žloutek od bílku. Vychladlou houbovou směs smícháme se žloutkem, ricottou a 20 g Parmezánu, který jsme na jemno nastrouhali.

3

Na pomoučněném válu vyválíme z těsta 2 pláty silné 2 - 3 mm. Vyválené těsto podélně překrojíme na 4 pruhy, široké 10 cm. Dva pruhy těsta potřeme houbovou směsí. Lžící rozdělíme směs na těstu v rozestupech 3 - 4 cm. Z každé strany náplně necháme zhruba 1 cm volný. Bílek vidličkou rozšleháme se 2 lžícemi vody, pomocí mašlovačky jím potřeme volné plochy těsta. Zbylé dva pruhy těsta položíme na pruhy se směsí, zlehka je přitlačíme a podél naplněných míst pomocí ozubeného kolečka nebo vykrajovátka vykrajujeme ravioli.

4

Takto připravené je vaříme 6 - 8 minut v osolené vodě. Hotové ravioli scedíme a propláchneme studenou vodu.

5

Rajčata oloupeme, nahrubo pokrájíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém krátce osmažíme ravioli, poté k nim přidáme pokrájená rajčata a smažíme ještě minutu. Dochutíme solí a pepřem. Hotové ravioli s rajčaty upravíme na talíře, každou porci posypeme zbytkem Parmezánu, zdobíme pažitkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept