Ravioly se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioly se žampiony
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 40712 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
4 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
0,5 hrst | Tymián čerstvý |
5 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
400 g | Žampiony čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 325,5mg |
Draslík | 691,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Pažitka, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Mouka pšeničná hladká, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioly se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme mouku, nytvoříme hromádku, uprostřed uděláme důlek. Do důlku přidáme 4 vejce a lžičku soli, přilijeme 1 - 2 lžíce vody, vše smícháme tak, aby vzniklo hladké těsto. Pokud je příliš tuhé, vmícháme vodu, v opačném případě přidáme mouku. Ručním mixérem mixujeme těsto přibližně 5 minut, dokud není pevné a nelepí se. Hotové těsto zabalíme do potravinové folie a necháme v ledničce odpočinout 30 minut. |
2 | Žampiony očistíme, nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku a cibuli oloupeme a též pokrájíme na jemno. Tymián a petrželku omyjeme a osušíme, jemně nasekáme. Na pánvi rozpálíme 20g másla, přidáme polovinu žampionů, které poté 3 minuty smažíme. Přidáme česnek a cibuli, vše smažíme další 2 - 3 minuty. Žampiony s česnekem a cibulí podlijeme 50 ml bílého vína, přidáme polovinu nasekaných bylinek a necháme 3 minuty povařit. Dochutíme solí a pepřem, odstavíme z plotny, necháme vychladnout. Celý postup opakujeme i s druhou polovinou přísad. Z odloženého vejce oddělíme žloutek od bílku. Vychladlou houbovou směs smícháme se žloutkem, ricottou a 20 g Parmezánu, který jsme na jemno nastrouhali. |
3 | Na pomoučněném válu vyválíme z těsta 2 pláty silné 2 - 3 mm. Vyválené těsto podélně překrojíme na 4 pruhy, široké 10 cm. Dva pruhy těsta potřeme houbovou směsí. Lžící rozdělíme směs na těstu v rozestupech 3 - 4 cm. Z každé strany náplně necháme zhruba 1 cm volný. Bílek vidličkou rozšleháme se 2 lžícemi vody, pomocí mašlovačky jím potřeme volné plochy těsta. Zbylé dva pruhy těsta položíme na pruhy se směsí, zlehka je přitlačíme a podél naplněných míst pomocí ozubeného kolečka nebo vykrajovátka vykrajujeme ravioli. |
4 | Takto připravené je vaříme 6 - 8 minut v osolené vodě. Hotové ravioli scedíme a propláchneme studenou vodu. |
5 | Rajčata oloupeme, nahrubo pokrájíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém krátce osmažíme ravioli, poté k nim přidáme pokrájená rajčata a smažíme ještě minutu. Dochutíme solí a pepřem. Hotové ravioli s rajčaty upravíme na talíře, každou porci posypeme zbytkem Parmezánu, zdobíme pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.