Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 40713

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Lečo sterilované
40 g Mouka pšeničná hladká
20 g Paprika mletá sladká
6 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
3 dl Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
600 g Telecí kýta
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 305kJ
4% Sacharidy 13 g
23% Tuky 17 g
39% Sodík 783 mg
47% Bílkoviny 26 g

Telecí tokáň postup přípravy receptu:

1

V kastrolu vyškvaříme slaninu, nakrájenou na kostičky, na ní osmahneme cibuli nadrobno. Zasypeme paprikou, necháme zpěnit, přidáme lečo. Podlijeme vodou, 30 minut podusíme, přidáme telecí maso, nakrájené na nudličky, zakryté zvolna ještě dusíme dalších 60 minut. Podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, zalijeme ho smetanou, smíchanou s moukou, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept