Recept

Candát na jednoduchý způsob

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 40719

Ingredience

300 g Candát obecný
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
10 g Kmín celý
100 g Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej slunečnicový
20 g Paprika mletá sladká
2 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 311kJ
16% Sacharidy 57 g
35% Tuky 27 g
50% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Candát na jednoduchý způsob postup přípravy receptu:

1

Candáta vykucháme, zbavíme šupin, omyjeme ve studené vodě, osušíme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na kolečka. Do mělké nádoby vysypeme mouku, mletou papriku, kmín, sůl, pepř a dobře promícháme.

2

Celého candáta důkladně ho obalíme ve směsi s moukou, i zevnitř poprášíme moukou, poté naplníme rybu cibulí, česnekem, plátky slaniny, spojíme ve vodě namočenými párátky.

3

Na pánvi rozpálíme olej, vložíme ryby a z obou stran je opečeme. Takto připravené ryby můžeme opékat na grilu, ale také v troubě, ta musí být v tom případě hodně nahřátá.

Poznámka

Ryby servírujeme teplé na oválném talíři s čerstvou zeleninou a opečenou vekou. Na talíř přidáme ještě půlku citrónu, ze kterého vymačkáme šťávu upečeného candáta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept