Čertovská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čertovská omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4072 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 111 kcal
Kilojoule 464kJ
6% Sacharidy 20 g
4% Tuky 3 g
12% Sodík 250 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 245,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čertovská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Feferonku zbavíme semen a nasekáme nadrobno přidáme cibuli a petrželovou nať, nadrobno. |
2 | Smícháme s pikantním kečupem a zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. |