Sýrové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové lívance
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 40722 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pažitka |
120 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
150 g | Sýr Lučina - termizovaný |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 469,8mg |
---|---|
Cholesterol | 222,8mg |
Draslík | 67,2mg |
Vláknina | 780,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40%, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové lívance postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku rozehřejeme 30g másla, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme smetanou, krátce povaříme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout. |
2 | Do vychladlé omáčky vmícháme žloutky, osolíme, přidáme nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Na lívanečníku na rozehřátém zbylém másle pečeme z připraveného těsta lívance po obou stranách. |
4 | Upečené, ještě teplé lívance potřeme Lučinou a ihned podáváme. |