Recept

Pečený pstruh s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 40723

Ingredience

20 g Kmín celý
10 g Koření na ryby
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
10 g Oregano sušené
2 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Pstruh
200 g Rajčata
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 913kJ
4% Sacharidy 14 g
76% Tuky 57 g
58% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Pečený pstruh s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Pstruhy vykucháme, zbavíme šupin, umyjeme ve studené vodě a osušíme. Ryby zvenku i zevnitř potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, dovnitř můžeme ještě dát plátky másla. V pánvi rozpálíme 25 g másla a na něm zprudka 5 minut opečeme ryby. Potom je naskládáme na plech vymazaný máslem (25 g), posypeme kořením na ryby, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme 15 minut.

2

Rajčata rozpůlíme a dáme je na suchou pánev, kde je opečeme.

3

Upečené pstruhy porcujeme na oválné talíře, přidáme opečená rajčata, která pokapeme olejem, posypeme oreganem a podáváme.

Poznámka

Pstruhy podáváme teplé na vyhřátém talíři a přiložíme půlku citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept