Recept

Omeleta plněná revení a tvarohem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40725

Ingredience

20 g Cukr moučkový
20 g Máslo čerstvé
750 ml Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
náplň
1 špetka Citronová kůra
100 g Cukr moučkový
300 g Reveň (Rebarbora)
200 g Tvaroh jemný
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 311kJ
25% Sacharidy 91 g
44% Tuky 33 g
9% Sodík 188 mg
62% Bílkoviny 35 g

Omeleta plněná revení a tvarohem postup přípravy receptu:

1

V 500ml mléka rozkvedláme 5 vajec, osolíme, osladíme a po částech přisypáváme mouku, aby vzniklo hladké těsto.

2

Z těsta postupně upečeme na pánvi na rozehřátém oleji 4 tenké omelety.

3

Příprava náplně: V míse rozmícháme tvaroh se žloutkem a citronovou kůrou. Očištěnou, na kousky nakrájenou reveň chvíli podusíme s cukrem a potom vmícháme do tvarohové směsi.

4

Náplní potřeme upečené omelety, každou stočíme, překrojíme na poloviny a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě, zalijeme 250ml mléka s 1 rozkvedlaným vejcem a dopečeme dozlatova.

5

Omelety upravíme na talíře a můžeme podávat pocukrované.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept