Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 40727

Ingredience

500 g Brambory
3 stroužek Česnek
1 kg Okoun - filety
1 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Dresink
1 ks Chilli paprička
2 kávová lžička Med včelí
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 384kJ
7% Sacharidy 25 g
38% Tuky 29 g
13% Sodík 260 mg
98% Bílkoviny 55 g

Okoun na grilu postup přípravy receptu:

1

Brambory ve slupce uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Měkké brambory scedíme, necháme vychladnout. Studené nakrájíme na silná kolečka, necháme je nadále ve slupce. Grilovací rošt potřeme olejem, gril nahřejeme na vysokou teplotu. Vezmeme filety okouna, potřeme je po obou stranách prolisovaným česnekem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a naskládáme do středu roštu. Po okrajích naskládáme připravená kolečka brambor, která na grilu osolíme a spolu z každé strany pečeme přibližně 15 minut. Po dobu pečení ryby i brambory otáčíme.

2

Upečené ryby porcujeme na talíře, přidáme brambory a filety, zalijeme zálivkou a posypeme na tenká kolečka nakrájeným pórkem.

3

Zálivka: Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou bílky metličkou rozšleháme do pěny, přidáme med, vymačkanou šťávu ze 2 ks pomerančů, přimícháme chilli a rozmícháme.

Poznámka

Ryby servírujeme teplé na vyhřátém oválném talíři s citrónem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept