Okoun na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun na grilu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40727 |
Ingredience
500 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 kg | Okoun - filety |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Dresink | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
2 kávová lžička | Med včelí |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 606,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 178,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Voda pitná, Chilli paprička, Med včelí, Pomerančová šťáva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Okoun - filety, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun na grilu postup přípravy receptu:
1 | Brambory ve slupce uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Měkké brambory scedíme, necháme vychladnout. Studené nakrájíme na silná kolečka, necháme je nadále ve slupce. Grilovací rošt potřeme olejem, gril nahřejeme na vysokou teplotu. Vezmeme filety okouna, potřeme je po obou stranách prolisovaným česnekem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a naskládáme do středu roštu. Po okrajích naskládáme připravená kolečka brambor, která na grilu osolíme a spolu z každé strany pečeme přibližně 15 minut. Po dobu pečení ryby i brambory otáčíme. |
2 | Upečené ryby porcujeme na talíře, přidáme brambory a filety, zalijeme zálivkou a posypeme na tenká kolečka nakrájeným pórkem. |
3 | Zálivka: Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou bílky metličkou rozšleháme do pěny, přidáme med, vymačkanou šťávu ze 2 ks pomerančů, přimícháme chilli a rozmícháme. |
Poznámka
Ryby servírujeme teplé na vyhřátém oválném talíři s citrónem.