Vaječná pomazánka nastavená bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná pomazánka nastavená bramborami
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 40732 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 ks | Brambory vařené |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 190,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 304,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná pomazánka nastavená bramborami postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Žloutky vyjmeme z bílků. |
2 | Vařené brambory najemno nastrouháme, přidáme žloutky, máslo, hořčici a vše utřeme dohladka. |
3 | Pomazánku osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nasekanou okurku a nasekané bílky. |
Poznámka
Podáváme s chlebem nebo s pečivem.