Základní těsto ze sucharů nebo nesladkých sušenek (krekrů) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní těsto ze sucharů nebo nesladkých sušenek (krekrů)
Základní těsto ze sucharů nebo nesladkých sušenek (krekrů)
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40734 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
70 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
170 g | Suchar dietní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 45,1mg |
Vláknina | 906,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Suchar dietní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Základní těsto ze sucharů nebo nesladkých sušenek (krekrů) postup přípravy receptu:
1 | Suchary nebo sušenky rozmixujeme, promícháme s rozehřátým máslem a s 1 lžící cukru (nebo tekutého medu). Pak přimícháme 1 lžíci mouky a směs dobře promícháme. Směs rovnoměrně vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně od středu ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům (pokud by se těsto lepilo na prsty, namočíme je v práškovém cukru). |
2 | Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C 10-15 minut. |
Poznámka
Obměny:těsto z čokoládových oplatek: místo sucharů použijeme 120 g rozmixovaných čokoládových oplatek. Těsto ze zázvorových sušenek: místo sucharů použijeme 120 g rozmixovaných zázvorových sušenek. Lehké těsto ze sucharů: jen 1 lžíce máslo + 1 bílek.