Jednoduchý recept

Základní těsto ze sucharů nebo nesladkých sušenek (krekrů)

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40734

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
70 g Máslo čerstvé
170 g Suchar dietní

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 708kJ
5% Sacharidy 16 g
15% Tuky 11 g
18% Sodík 354 mg
4% Bílkoviny 2 g

Základní těsto ze sucharů nebo nesladkých sušenek (krekrů) postup přípravy receptu:

1

Suchary nebo sušenky rozmixujeme, promícháme s rozehřátým máslem a s 1 lžící cukru (nebo tekutého medu). Pak přimícháme 1 lžíci mouky a směs dobře promícháme. Směs rovnoměrně vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně od středu ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům (pokud by se těsto lepilo na prsty, namočíme je v práškovém cukru).

2

Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C 10-15 minut.

Poznámka

Obměny:těsto z čokoládových oplatek: místo sucharů použijeme 120 g rozmixovaných čokoládových oplatek. Těsto ze zázvorových sušenek: místo sucharů použijeme 120 g rozmixovaných zázvorových sušenek. Lehké těsto ze sucharů: jen 1 lžíce máslo + 1 bílek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept