Lehký krém ze žervé sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehký krém ze žervé sýru
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 40738 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
1,2 dl | Créme fraiche |
30 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
110 g | Sýr Lučina - termizovaný |
110 g | Sýr smetanový tavený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Sýr Lučina - termizovaný, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lehký krém ze žervé sýru postup přípravy receptu:
1 | Žervé sýr Lučinu a smetanový sýr v míse smícháme s práškovým cukrem, 0.5 lžičky vanilkové příchuti. Elektrickým šlehačem krém vyšleháme dohladka. Postupně přidáváme a creme fraiche a krém prošleháváme do zhoustnutí. |
Poznámka
Množství krému použijeme k náplni jednoho koláčového korpusu o průměru 22-24 cm.