Základní sníh s bílků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní sníh s bílků
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 40740 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
90 g | Cukr krupice |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 68 kcal
Kilojoule 283kJ
4% Sacharidy 15 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 33 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 32,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Základní sníh s bílků postup přípravy receptu:
1 | Vaječné bílky, které mají pokojovou teplotu, vyšleháme elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme postupně lžíci krupicového cukru a chvilku ještě šleháme. |
2 | Sníh z bílků by měl být tuhý, kopečky sněhu musí být pevné, dáváme ale pozor, abychom sníh nepřešlehali. Sníh rychle zpracujeme. |