Jednoduchý recept

Fondánový krém

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 14 minut
Doba přípravy: 4 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40743

Ingredience

230 g Cukr krupice
340 g Mléko zahuštěné slazené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Tresť vanilková
340 g Čokoládové kousky

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 662kJ
29% Sacharidy 106 g
28% Tuky 21 g
13% Sodík 252 mg
14% Bílkoviny 8 g

Fondánový krém postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku si dáme kondenzované mléko a za stálého míchání pomalu zahříváme. Přidáme čokoládové vločky (čočky, nebo nastrouhanou čokoládu) a cukr. Když je čokoláda s cukrem rozpuštěná, přivedeme k varu a hned odstavíme z plotny. Přidáme lžíci másla a vanilkovou příchuť. Mícháme jen do doby, než se máslo rozpustí.

2

Vychladlou omáčku uzavřeme, dáme do chladničky, kde nám vydrží až 1 měsíc.

Poznámka

Fondánový krém používáme při výrobě nebo ochucení různých dortů, koláčů, zákusků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept