Fondánový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fondánový krém
Fondánový krém
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 4 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40743 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
340 g | Čokoládové kousky |
230 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
340 g | Mléko zahuštěné slazené |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 168,3mg |
Draslík | 0,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tresť vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoládové kousky, Máslo čerstvé, Mléko zahuštěné slazené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fondánový krém postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku si dáme kondenzované mléko a za stálého míchání pomalu zahříváme. Přidáme čokoládové vločky (čočky, nebo nastrouhanou čokoládu) a cukr. Když je čokoláda s cukrem rozpuštěná, přivedeme k varu a hned odstavíme z plotny. Přidáme lžíci másla a vanilkovou příchuť. Mícháme jen do doby, než se máslo rozpustí. |
2 | Vychladlou omáčku uzavřeme, dáme do chladničky, kde nám vydrží až 1 měsíc. |
Poznámka
Fondánový krém používáme při výrobě nebo ochucení různých dortů, koláčů, zákusků.