Plněné pečené cibule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné pečené cibule
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 40744 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Cibule |
125 g | Hovězí maso mleté |
6 dl | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn sušený |
2 plátek | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
25 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 31,7mg |
Draslík | 470,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Rozmarýn sušený, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné pečené cibule postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s osolenou vodou dáme cibule a přivedeme k varu. Vaříme 15 minut, poté je vyndáme, necháme vychladnout, vydlabeme dužinu a pak pokrájíme. |
2 | V pánvi opečeme nakrájenou slaninu na kostičky, přidáme nasekanou cibuli a papriku a smažíme 7 minut. Přidáme do pánve mleté hovězí maso a 3 minuty smažíme. Odstavíme ze sporáku a do masa zamícháme petrželku, rozmarýn, strouhanku, sůl, pepř. |
3 | Ohnivzdornou misku vymažeme a dáme do ní duté cibule, naplníme je hovězí směsí a polijeme vývarem. Pečeme v předehřáté troubě 90 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. |
4 | V menší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájené žampiony. Přidáme šťávu z cibulí a vývar. Povaříme 3 minuty. Smícháme solamyl s vodou, přidáme k omáčce a mícháme, aby omáčka zhoustla. |
5 | Cibule podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.