Jednoduchý recept

Plněné pečené cibule

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40744
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 ks Cibule
125 g Hovězí maso mleté
6 dl Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Rozmarýn sušený
2 plátek Slanina vepřová
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
25 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 019kJ
6% Sacharidy 21 g
17% Tuky 12 g
33% Sodík 663 mg
23% Bílkoviny 13 g

Plněné pečené cibule postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s osolenou vodou dáme cibule a přivedeme k varu. Vaříme 15 minut, poté je vyndáme, necháme vychladnout, vydlabeme dužinu a pak pokrájíme.

2

V pánvi opečeme nakrájenou slaninu na kostičky, přidáme nasekanou cibuli a papriku a smažíme 7 minut. Přidáme do pánve mleté hovězí maso a 3 minuty smažíme. Odstavíme ze sporáku a do masa zamícháme petrželku, rozmarýn, strouhanku, sůl, pepř.

3

Ohnivzdornou misku vymažeme a dáme do ní duté cibule, naplníme je hovězí směsí a polijeme vývarem. Pečeme v předehřáté troubě 90 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

4

V menší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájené žampiony. Přidáme šťávu z cibulí a vývar. Povaříme 3 minuty. Smícháme solamyl s vodou, přidáme k omáčce a mícháme, aby omáčka zhoustla.

5

Cibule podáváme s omáčkou.

Poznámka

Doporučujeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept