Jednoduchý recept

Kumkvatová marmeláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 40746

Ingredience

1 ks Citrony
1,5 kg Cukr krystal
1,5 kg Kumkvát
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 138 kcal
Kilojoule 577kJ
10% Sacharidy 35 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
1% Bílkoviny 1 g

Kumkvatová marmeláda postup přípravy receptu:

1

Kumkvaty nakrájíme na co nejmenší kousky, vybereme jadérka, která vložíme do plátěného pytlíku. Citron vymačkáme, kůru pokrájíme na tenké proužky, jádra přidáme do plátěného pytlíku.

2

Do varné nádoby vložíme nakrájené kumkvaty, pokrájenou citrónovou kůru a pytlík s jádry. Přilijeme vymačkanou citrónovou šťávu a vodu, za nízkého příkonu tepla uvedeme do varu a zvolna vaříme 1,5 hodiny, až slupky z kumkvatů zcela změknou. Vyjmutý plátěný pytlík vymačkáme do směsi.

3

Přisypeme cukr, za stálého míchání necháme rozpustit a v nezakryté nádobě vaříme asi 25 minut, až marmeláda začne houstnout.

4

Marmeládu odstavíme, sebereme pěnu a necháme ve varné nádobě 15 minut zchladnout. Plníme do vypařených sklenic, které přikryjeme a označíme. Sklenice uzavřeme poté, až marmeláda zchladne.

Poznámka

Doba vaření se může prodloužit, je-li marmeláda příliš řídká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept