Jednoduchý recept

Calzone zeleninová

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 40747

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr moučkový
2 kávová lžička Droždí
3 polévková lžíce Kukuřice cukrová nakládaná
450 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Mozzarella
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 dl Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 dl Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 337kJ
29% Sacharidy 106 g
8% Tuky 6 g
29% Sodík 583 mg
35% Bílkoviny 20 g

Calzone zeleninová postup přípravy receptu:

1

Do misky nasypeme mouku, přidáme kvasnice, vývar, cukr, protlak a vypracujeme těsto. Poté těsto zpracujeme na vále, vložíme do čisté olejem vymazané mísy a necháme hodinu kynout.

2

Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme nasekanou cibuli 3 minuty. Vmícháme rozetřený česnek, špenát, rajčata, kukuřice a 4 minuty vaříme. Přidáme rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme oválnou placku a průměru 18 cm.

4

Na polovinu každé placky dáme čtvrtinu náplně a navrch sýr. Placky přeložíme, okraje stlačíme k sobě a potřeme ušlehaným vejcem.

5

Na vymazaný plech položíme calzonu a v předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 220 stupňů Celsia.

6

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept